Micke Darmell

Micke Darmell är mötesevangelistens vars mission är att skapa bättre möten, sådana möten som du går på på jobbet, och möten mellan människor.

Micke började sin karriär inom vården, och märkte snart att det var ett intresse för människor snarare än sjukdomar som tagit honom dit. Nu har Micke över 25 års erfarenhet från mötesbranschen, där han idag fokuserar på organisationers interna möteskultur. Under detta arbete har han också sett hur den ständiga uppkopplingen påverkar oss- både positivt och negativt.

Mickes tre föreläsningar:

Uppkopplad eller Avkopplad
Den ständiga uppkopplingen är en revolution i vår vardag. Den påverkar våra beteenden och våra relationer- på gott och ont.  Ett ständigt inflöde av SMS, mail, app-pushar och lätttuggade nyheter har gjort det svårare för många av oss att vara härvarande- men vad innebär det? Micke vill med denna föreläsning väcka tankar hos dig kring när och hur du vill vara uppkopplad och när du behöver koppla ner för att koppla av. Mickes tes är att oavsett om du är chef, ledare, kollega, vän, förälder eller kärlekspartner så kommer du att lyckas om du kan vara härvarande.

Ta makten över din tid
Facebook, jobbmail, SMS, nyhetsappar, Instagram och Quizkampen...
Hur påverkas våra relationer när så många saker konkurrerar om vår uppmärksamhet? Och hur blir det på arbetsplatsen? Kommer vi ner i flow och presterar på topp? Arbetslivet smälter samman med privatlivet och det skapar paradoxer. När du är på jobbet kanske du tänker på barnen eller fritiden, när du är hemma kanske du skickar mail och tänker på jobbet. Skapar alla dessa nya lösningar och applikationer bara en flexiblare vardag, eller finns det några blindskär att se upp för?

Trött på dåliga möten
Vi tillbringar 25 % av all arbetstid i möten. Är du chef eller ledare kommer du att tillbringa 25 år av ditt arbetsliv i möten. Trots detta är det få som har en enda timmes utbildning i ämnet. I Sverige tillbringar tjänstemän tid i ineffektiva möten för 124 miljarder kronor per år. Häng med på ett möte som kan hjälpa oss ändra på det! Micke kommer här visa på verksamhetsnyttan med en god möteskultur, samt visa framgångsfaktorer för hur ni kan skapa en hållbar sådan också i er organisation.

Micke är inte en säljare av sina budskap, han är en missionär. Hans närvaro på scen ger trygghet för åhörarna, och hans passion för sina ämnen skapar intresse.

Ämnesområden: Den ständiga uppkopplingen, möteskultur, tid, härvaro, närvaro, effektivitet.

EXKLUSIVT ERBJUDANDE!
Köp Mickes bok: Uppkopplad eller Avkopplad för endast 150:- via oss på CONTIO! Ord. pris i bokhandeln 290:- ! 

Kontakta oss för pris och upplägg!

Antoni Lacinai

Antoni Lacinai har en bakgrund i ledande positioner inom försäljning och marknadsföring, och har dessutom studerat mental träning, NLP, prestationsutveckling och professionell coaching mm. Han är författare till fem böcker om kommunikation och motivation och driver idag sitt företag som hjälper kunder att kommunicera och prestera på topp.

Som moderator
Antoni har en unik förmåga att skapa en positiv atmosfär i rummet. Intervjun, paneldiskussionen och så vidare blir relevant och positivt för både talare och publik. Antoni Lacinai jobbar branschoberoende och har uppdrag inom bland annat IT och telekom, medicin, näringsliv, lantbruk, fastigheter, mm. Han har dessutom skrivit boken ”Moderera mera”, Sveriges första bok om hur man leder seminarier och konferenser. Antoni arbetar lika gärna på svenska som engelska.

Som föreläsare
- Hur presterar vi på topp när vi möter andra människor och mot uppsatta mål?
- Hur kommunicerar vi som bäst när vi är chef, säljare, talare eller team?
Dessa frågor är en yrkespassion som Antoni Lacinai föreläser om med energi, humor och skärpa. Han anlitas framför allt för att föreläsa om tre ämnen:

- Framgångsrika kundsamtal. Från första intrycket till ett bra avslut.

- Sätt mål! Nå mål! Om konsten att prestera på topp i grupp eller individuellt mot rätt sorts mål.

- Sluta hålla presentationer - börja ge. Om hur du skapar och ger övertygande presentationer, där vad du säger, hur du ser ut och hur du låter hänger ihop.

Kontakta oss för pris och upplägg!

Angela Ahola

Skulle du köpa dig själv? Vad är det som avgör om andra vill samarbeta med dig, anställer dig eller köper av dig? Vad är det som styr våra val och beslut, ger oss inflytande och förutsättningar att påverka andra?

Angela är doktor i psykologi och specialiserad på socialpsykologi; Vad ligger bakom det första intrycket och varför gillar vi och litar på vissa personer. Vad får oss att känna oss trygga med en organisation och varför väljer vi just en och inte en annan produkt? Hur fungerar och reagerar människan på intryck helt enkelt? Lär dig 16 säkra sätt till mer inflytande och fler ”ja” - för att konkurrenssäkra dig, din produkt, organisation och varumärke.

En humor- och energifylld föreläsning med många aha-upplevelser om några av våra mest underskattade framgångsprinciper. En föreläsning baserad på neuropsykologi och socialpsykologi. Det sammanflätat med dagens kommunikationstrender, sociala mediabeteende och köpbeteendeforskning.
Det är dags att ta fram en framtidsorganisation - ta första steget!

Kontakta oss för upplägg och pris!

Inger Hansson

Inger Hansson utsågs till Årets Talare 2012. Vi som har lyssnat på henne förstår varför. ”Att ha nöjda, stolta och motiverade medarbetare är ett företags, en kommuns och ett landstings styrka.”

Vill du att dina medarbetare ska få dessa egenskaper? Ge dem isåfall en inspirationsföreläsning med Inger Hansson - hon sår ett frö hos åhörarna, som hon hoppas att de sedan vårdar så att de får växa och utvecklas. 

Under arton år har hon arbetat heltid med föreläsningar runt om i Sverige och utomlands. Hon har föreläst för ca 300.000 personer, och varje föreläsningsuppdrag är unikt oavsett antal åhörare.

Föreläsningen formas efter kundens behov och kan variera i längd från 1 timme till en heldag.

Våga mer, än du törs! är rubriken på en föreläsning, det är samma titel som hennes bok. Den handlar om hur vi ska få tiden att räcka till, hur vi ska undvika energitjuvar såsom missförstånd, missnöje & oro och hur vi ska finna balansen i livet och hur vi kan kommunicera bättre.

Den Goda arbetsplatsen! handlar om samarbete, om att bli uppmärksam på sitt kroppsspråk, att kunna hantera det svåra samtalet och argumentera rätt samt frågeteknik. 

Åhörarnas ord
Häftig föreläsare, blandar allvar med skämt på en bra nivå.
Allt var bra och Inger var bäst!
Mycket tänkvärt och roligt! En kvinnlig Stefan Einhorn!

Kontakta oss för pris och upplägg!

Teo Härén

Teo Hären blev årets talare 2006. Vi som har hört honom vet att han är ännu bättre nu. En föreläsning med Teo glömmer du aldrig! Teo har arbetat heltid med kreativitet de senaste 13 åren. Han reder ut begreppen och inspirerar till ett mer kreativt liv.

Ett inspirationspass om ett av världens viktigaste, och minst utforskade ämnen; Vår förmåga att tänka nytt. Ord som ”kreativitet”, och ”innovation” hör man allt oftare. Men vad betyder de egentligen? Och framförallt: hur påverkar det mig som person? 

Under föreläsningen berörs frågor som:
Kan man lära sig bli mer kreativ?
Vad hindrar oss från att vara kreativa?
Är alla människor kreativa?
Är Sverige mer kreativt än andra länder?

Med fakta, övningar och inspirerande exempel från hela världen lyfter Teo ämnet kreativitet och får åhörarna att både reflektera över sin egen kreativitet, och framförallt inspireras till att utveckla den.

Teo Härén, driver tillsammans med sin tvillingbror Fredrik Härén, Sveriges ledande kreativitetsföretag: interesting.org. Under mer än 2 500 uppdrag i fler än 50 länder har åhörarna fått lära sig om kreativitet, innovation och nytänkande i allt från storföretag och universitet, via små kreativa konsultbyråer till sjukvårdspersonal och "Läkare utan gränser".

Teos passion är ”Inspiration” & ”Innovation”, och han kombinerar dem i föreläsningar, workshops och böcker i ämnet.

Kontakta oss för pris och upplägg!

Jan Gunnarsson

Jan Gunnarsson är en av de mest anlitade föresläsarna/inspiratörerna idag. Hela Norden är hans arbetsfält och han gör allt fler föreläsningar ute i Europa och även i Uganda! 

Jan är en uppskattad talare som inspirerar sin publik med starkt personligt engagemang. 

Sedan 2001 har Jan föreläst för medarbetare och ledare i Sverige och internationellt främst inom två värdskapsteman:

"Det goda värdskapet" och "Det välkomnande ledarskapet".

Han är författare till "Det goda värdskapet" och flera andra böcker.

Jan har 30 års erfarenhet av ledarskap, entreprenörskap och kommunikation inom näringslivet och den offentliga sektorn. Han brinner för att bidra till en värld där människor känner sig välkomna och väntade.

Hur skulle det vara om alla våra möten tog utgångspunkt i filosofin om Det goda värdskapet?

Kontakta oss för pris och upplägg!

Kaj Pedersen

Kaj Pederson är en av föreläsarna från MT-gruppen (Mia Törnbloms företag).

Enligt mg är det inte det som sker som påverkar oss utan vår tolkning av det. Det positiva är att vi kan ändra hur vi ser på saker och ting, vilket i sin tur gör att vi kan vända allt till något vi utvecklas av.

Jag har många års erfarenhet som Lic Mental tränare, coach samt personlig tränare och har därigenom mött massor med människor som gång på gång har bevisat för mig och sig själva att vi alla kan utvecklas och nå våra mål i livet, det är aldrig för sent.

Allt startar med att du vill, tar ett beslut och därefter hittar vi tillsammans redskapen som gör att du kan utveckla dig själv. Självkänsla är enligt mig den absoluta viktigaste komponenten för att uppnå ett rikt liv.

Att få arbeta med den kraftfulla MT-metoden för att stärka sin självkänsla känns för mig som ett privilegium. Mina styrkor som vägledare är att jag möter dig där du är och därefter skapar vi en plan som gör att du utvecklas i den takten som passar just dig.

Jag har ett coachande förhållningssätt och vill att du ska hitta dina egna insikter som sedan övergår i handling. Att hjälpa dig att bygga upp dig själv så att du känner att du kan leva livet fullt ut är det målet jag sätter upp i mötet med dig.

Jag finns vid din sida, stödjer och inspirerar dig igenom hela processen. Det handlar om att träna sig i att tänka rätt och göra det till en daglig rutin, vilket vi alla kan med de rätta redskapen och MT-metoden är absolut den bästa.

Kontakta oss för upplägg och pris!

Manuel Knight

Manuel Knight växte upp i Perry Homes, ett ghetto i Atlanta, Georgia, där livet var fattigt, hårt och en ständig kamp för överlevnad. En morgon såg Manuel sin mamma gråtande på trappan utanför bostaden. Hon var förtvivlad för att hon inte hade råd att köpa julklappar till barnen – det blev en vändpunkt i Manuels liv.
 
”Då lovade jag mig själv att inte bli kvar i ghettot. Jag tog värvning i den amerikanska armén och ingick så småningom i operation ”Desert Storm” i Irak där jag, under extrema förhållanden, lärde mig värdet och innebörden av laganda och effektivt ledarskap!” 
 
Manuels livsresa har gett honom unika erfarenheter och gediget arbete har gjort Manuel till en av Europas mest efterfrågade talare inom området prestation
och motivation. Hans seminarier hålls på svenska, engelska eller tyska kring utmaningen att skapa högpresterande team, ledare och organisationer.
  
Manuel har deltagit i flera radio- och tvprogram, däribland som sommarpratare i Sveriges Radios P1 och Elfving möter i P4. Han har även varit gäst hos Stina Dabrowski och i SVTs program ”Sommarpratarna”.
 
Vinnare av Stora Talarpriset 
I hård konkurrens med övriga nominerade drog Manuel Knight det längsta strået och blev stolt mottagare av Stora Talarpriset 2011. Priset delades ut på ett fullsatt Rival i Stockholm i samband med Skillspartners Inspirationsdag i mars 2012.
 
Juryns motivering
”Manuel Knight är en föreläsare i världsklass. Med ett stort och varmt hjärta och äkta engagemang visar han vägen till verklig förändring, förbättring och framgång för människor och organisationer. Ett möte med Manuel är en väckarklocka för våra inneboende krafter och lämnar ett bestående intryck”.

Kontakta oss för upplägg och pris.