Rekordår för Ystad Saltsjöbad och Falkenberg Strandbad

Både Ystad Saltsjöbad och Falkenberg Strandbad har haft ett riktigt bra år bakom sig. ESS Group som äger båda hotellen kan se tillbaka på ett par framgångsrika år och kommer fortsätta satsa på båda hotellen.

På spahotellet i Ystad har de positiva siffrorna skaptas av nöjda stamkunder och en hel del nya danska kunder. En omfattande utbyggnad av hotellets spaavdelning skedde under 2015 och under 2016 ska även en ny restaurang öppnas med Årets Kock-finalisten Daniel Müllern som delägare.
Antalet anställda har tredubblats sedan hotellet togs över 2007 och hotellet utgör numera en av kommunens största arbetsgivare.

På Falkenbergs Strandbad har omsättningen nästan tredubblats sedan ESS Group tog över hotellet 201. Här har stora investeringar gjorts i medarbetarna samt genom att renovera byggnaderna.
– Vi har skapat ett helt nytt spa och ett kök där vi nu har matlagningskurser. Dessutom har alla konferenslokaler byggts om i en sorts kolonialstil som Hemingway skulle känna sig hemma i. Sista december blev vi klara med renoveringen av samtliga 136 rum. Allt som allt handlar det om en investering på minst 60 miljoner kronor, säger Anders Nilsson, vd på Falkenberg Strandbad.
– Under 2015 nådde vi en beläggning på 83 procent på årsbasis. När vi tog över hotellet låg det på under 50 procent. Både vår konferens- och leisuredel har ökat drastiskt. Vinsten är inte officiell, men jag kan avslöja att vi fått ett riktigt bra resultat, säger Anders Nilsson.

De långsiktiga målen är att 2018 vara topp två i landet inom spa och möten.

Källa: besöksliv.se
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter