Melker öppnar Mother, en av Stockholms största restauranger. 

Martin Vall, Melker Andersson, Danyel Couet och Jonas Svensson.
Martin Vall, Melker Andersson, Danyel Couet och Jonas Svensson.

I början av januari månad öppnade Grupp F12, med stjärnkrögaren Melker Andersson i spetsen, restaurang Mother i det nybyggda Mästerhuset. 

Den kommande restaurangen blir med 500 sittplatser en av Stockholms klart största. Mother att ha något av ett hälsofokus. 

– Vi vill finna en ny väg där man kan blanda en skön kväll på krogen med att man faktiskt äter vettig mat, säger Melker Andersson och berättar att restaurangen vänder sig särskilt till en publik som ofta är ute och äter. 

– Vi tar helt och hållet avstånd från raffinerat socker på Mother. Det har varit en utmaning. Vi har testat fram olika sätt att göra det här lika gott, eller godare, säger Danyel Couet och Jonas Svensson

På Mother väljer gästen maträtt efter hur mättande den är, hur balanserad den är och efter vilken "booster" som den har tillagats med. Exempel på sådana boosters är chili, vitlök, ingefära och kakao. Köksmästare är Martin Vall som tidigare kommer från bland annat Moderna Museets restaurang samt Rosendals Trädgård. 

Mother kommer att ha öppet måndag-lördag från 07.30–02.00 som senast. Baren kommer att fokusera på ekologiska viner, färska juicedrinkar och cocktails. 

Lyssna gärna till Krogguiden (Podcast)!

Fotnot: Mother gick tidigare under arbetsnamnet "Good life". 

Nyhet från NöjesGuiden

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter