Radisson Blu Riverside Hotel är officiell partner till Volvo Ocean Race

Radisson Blu Riverside Hotel i Göteborg blir officiell partner till Volvo Ocean Race

Idag blev det klart att Radisson Blu Riverside Hotel i Göteborg blir officiell hotellpartner till Volvo Ocean Race 2015. Göteborg som även tidigare stått värd för både stopp och målgång kommer alltså stå värd för målgången igen den 21 – 28 juni 2015 efter att seglarna varit ute i nio månader tills havs med totalt tio stopp i olika hamnar.

Evenemangsområdet Race Village i Frihamnen kommer att bjuda på en folkfest som är öppen för alla. Den stentuffa tävlingen avgörs med en kappsegling i Göteborgs hamninlopp där åskådarna kan följa slutspurten från första parkett. Området kommer erbjuda aktiviteter för alla åldrar, exempelvis seglingstävling för ungdomar, öppet hus på tävlingsbåtarna, direktsända race på storbildsskärm, utställningar, mängder av prova-på-aktiviteter och scenunderhållning.

– Vi är stolt partner till Volvo Ocean Race. Målgången sker ett stenkast från hotellet och är ett event som sätter Göteborg och hela Älvstranden på världskartan, en folkfest som vi vill bidra till. Vårt vattennära läge vid hamnen gör att vi har en naturlig anknytning till båtliv, och ett evenemang av denna kaliber är självklart viktigt för hela staden Göteborg, säger Malin Franck, vd på Radisson Blu Riverside Hotel.

Radisson Blu Riverside Hotel öppnade 2013 och erbjuder 265 designade rum och sviter. Hotellets gäster har fri tillgång till hotellets CitySpa på våning 11, med spapooler, bastu, gym och en takterrass med utsikt över hamnen och staden. Här finns även den prisbelönta restaurangen och baren Cuckoo’s Nest. Konferensvåningen har fem konferensrum samt ligger nära Lindholmen Conference Centre. Hotellets egna brygga möjliggör för grupper att anlända direkt via vattnet med exempelvis en chartrad Paddanbåt. Under samma vecka som Volvo Ocean Race pågår lanseras dessutom den nya gratislinjen ElectroCity, som på tre minuter tar gästerna mellan Lindholmen och Race Village.

– När båtarna i Volvo Ocean Race kommer hem till Göteborg är det mer än en världsomsegling som går i mål. Det blir också en startpunkt för att visa upp hur staden utvecklas på ett hållbart och smart sätt. Utan starka och engagerade partners hade detta inte varit möjligt, säger Camilla Nyman, vd för Göteborg & Co, som ansvarar för planerandet och genomförandet av Volvo Ocean Race Göteborg.

Källa: www.meeetingsinternational.se

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter