Hotell Skansen i Båstad bygger nytt på Riviera Strand

Riviera Strand ligger i nordöstra delen av Båstad, ca en kilometer utanför centrum.
Hotel Riviera byggdes som ett av Sveriges första badortshotell. Det var ett mycket omtyckt hotell och dansställe med sin vackra innergård och terrass. Restaurangdelen ritades av arkitekt August Svensson i en blandstil av nyklassicism och funkis. Klassiska värden från funkistiden tas tillvara i nya Riviera Strand, en modern anläggning med reception, bistro och poolhus.
Hotel Riviera invigdes 1932. Två tennisbanor byggdes till sommaren 1933. Det stora intresset för Båstad och tennis väcktes i början av 1930-talet, när Sveriges kung Gustaf V började spela tennis i Båstad. Kung Gustaf V – som kallades Mr. G i tennissammanhang – var troligen Sveriges förste tennisspelare och lockade stor publik i de 15 år han tävlade i Båstad.

Med havsutsikt och naturskönt läge i Båstad bygger Hotell Skansen ett modernt hotell. Här finns 148 sviter varav 51 säljs som ägarsviter med flexibla planlösningar. Delar av nuvarande funkishotell renoveras varsamt och integreras med två nya byggnader i tre plan samt ett poolhus.

Sviter kan köpas av både företag och privata. Företagets egen svit kan då användas på flera sätt och alltid med full hotellservice om så önskas. Perfekt för företaget som vill kunna erbjuda sin svit till viktiga kunder, gäster och personal. På hotellet finns mötes- och konferensmöjligheter. Det finns även möjlighet att erbjuda sina anställda rekreation och en aktiv semester.

Källa: www.rivierastrand.se

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter