Nu står Upper House klart!

Nu står Upper House klart med 49 påkostade hotellrum, en restaurang som både bildligt och bokstavligt siktar mot stjärnorna samt ett unikt spa i tre våningsplan. Upper House öppnar upp redan i augusti – en månad tidigare än beräknat!

Upper House har byggts ovanpå Gothia Towers andra torn och ligger på våning 21 till 24. Hotellet består av 49 hotellrum med två olika rumstyper, superiorrum på 31 m2 priser från 3000 kronor per natt. För de med stor plånbok finns en Grand Executive Suite på fördelat på två våningsplan, där priset ligger på 31 000 kronor per natt.

Hotellet är smakfullt inrett i ljusa träslag, med mjuka heltäckningsmattor och möbler från bland annat italienska Moroso och schweiziska Vitra samt textiler från Kvadrat i Danmark.

På 25:e våningen ligger Upper House Dining med generösa fönsterpartier och milsvid utsikt över Göteborg. Krister Dahl, tidigare lagledare för kocklandslaget och flerfaldig OS-medaljör i matlagning, är Executive Chef för samtliga restauranger på Gothia Towers och har rekryterat Måns Backlund till köksmästare på Upper House. Menyn komponeras ihop utifrån säsongens råvaror och inspiration från Västkusten. Vad som finns på menyn varierar från dag till dag, alltefter vilka råvaror som är bäst för dagen och vad du själv önskar att äta!

Upper Houser Spa & Relax  är en spännande kombination av Västkusten och orienten och ligger på våning 18 till 20. Vad sägs om en klassisk upplevelse inspirerat av hav, salt och lena klippor eller ångbad och heta stenar? Här finns även gym och bubbelpool. Bubbelpoolen ligger utomhus på 20 våningen och har glasgolv. Vågar du ta dig ett dopp?

 

Fakta
Totalt 49 rum, våning 21-24.
1 Grand Executive Suit,160 m2 i två våningsplan, pris 31 000 kronor.
15 Deluxrum, 48 m2.
33 Superiorrum, 31 m2.
Delux- och superiorrummen, pris från 3000 kronor.

Restaurang & Bar på våning 25, plats för 50 sittande gäster .
Executive chef: Krister Dahl.
Köksmästare: Måns Backlund.

Upper House Spa & Relax, våning 18-20.
Relaxrum med tre olika karaktärer.
Sex behandlingsrum för olika typer av behandlingar.
Hamam, turkiskt bastu, med stenbänkar, stenhäll och två ångbastur.
Tre pooler varav en softpool, en jetstream-pool samt en utomhuspool med glasgolv som hänger utanpå byggnaden.
Djungeldusch, isdusch och uppvärmda liggfåtöljer, gym, bastur och omklädningsrum.
VIP-relax på 150 m2 att hyra med konferensrum, relaxyta, bastu samt egna omklädningsrum.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheterna