Stora Holms Säteri!

Vi har varit och hälsar på Sofia Bergendahl på Stora Holms Säteri.

 

Stora Holms Säteri byggdes på 1670-talet till gamla krigsherrar som fick gården som bostad av kungen. 1928 köptes gården av Oscar Nyblom. Säteriet ägs idag av Jan och Eva Nyblom som också bor på gården. Femte generationen Nyblom växer upp i denna idyll, som nu även öppnat sina dörrar för allmänheten.


Miljön kring Stora Holms Säteri andas frihet och naturlighet. Byggnader med gamla anor men med en modern känsla står i en storslagen natur bara en mil från Göteborg. I atmosfären finns både glamour och lantlig charm. I hagarna betar gårdens islandshästar, här finns även höns, lilla valpen Brocke och gårdskatten smyger omkring på egendomen. En liten sjö ligger alldeles intill och de öppna fälten är vår närmsta granne.


Stenbyggnaden har rustats upp och under de gamla takbjälkarna finner ni den moderna och populära Studion som kan hålla upp till 120 personer i biosittning. Studion kan även användas som festlokal eller utställningslokal. I byggnaden på andra våningen finns ett stort och rymlig kök med all utrusning (glas, tallrikar, bestick, pannor, mm) som behövs för matlagning för stor grupp.

 

Om du vill hyra en lokal och hålla i arrangemanget själv går det alldeles utmärkt i Studio Stora Holm. Vill du ha en konferens i en unik miljö hjälper Sofia m personal till med dukning, fikor och lunchservering för din grupp! Ring oss på Konferensakademin så berättar vi mer!

 

Det drivs flera verksamheter på gården bland annat:

 

Nyblom Kollén AB
Designar och tillverkar textilprodukter för heminredning med genuin och personlig känsla.

 

Butik Stora Holm

Inrednings/presentbutik som fylls på regelbundet med varor hemkomna från olika leverantörer.


Bageri/Café i Trädgårdshuset
Linda Svedborg bakar bröd på fredagar som finns till försäljning i caféet.
Här kan man fika med hembakat bröd. På fredagar och lördagar serveras sopplunch.

 

Vintagebutik
Textilier, prylar och möbler.


Nu har Stora Holms Säteri söndagsöppet i butikerna och i Studio Stora Holm serveras Brunch kaffe, the, smoothie, bagels, våfflor och hembakat!


Se mer bilder här!

Nyhetsarkiv

Senaste nyheterna