Elite Plaza Hotel

Välkommen till Elite Plaza Hotel i Göteborg!

I den anrika palatsliknande byggnaden från 1890-talet huserar sedan år 2000 femstjärniga Elite Plaza Hotel. Här möts ni av en historiskt varsamt bevarad elegant miljö.

 

Gamla stuckaturtak och mosaikgolv blandas harmoniskt med modern konst och design. Väl inne i hotellet har renoveringen av rummen påbörjats och nedre våningen är klar med ny fräsch inredning. Samtliga våningsplan (förutom vindvåningens unika rum) kommer genomgå renoveringen det kommande halvåret.

 

Hotellets restaurang Swea Hof bjuder, förutom på god mat, på en härlig kontinental miljö med en väl tilltagen takhöjd, glastak som släpper in behagligt ljus och kontakt med köket för den som önskar.

 

Hotellet tillhandahåller 3st luftiga konferenslokaler. Sveasalen, som är åttakantig, ingår i den 183 m2 stora Sveasviten och rymmer 50 personer i biosittning. Från början var salen salong i direktörens tjänstebostad och 1909 blev salen Svea Brand- och Lifförsäkringsbolags styrelserum.


Maharadjasalen har ett underbart kulturminnesmärkt tak som gjordes av Junghänel & Richter. Här inne hade VD:n för Svea Brand- och Lifförsäkringsbolag sitt kontor.


Gustavisalen är hotellets modernaste lokal som ligger i direktanslutning till Florentinska Pelarsalen där konferensfikat serveras. Här finns plats för upp till 40 personer i biosittning.

 

Vinarkivet var från början Svea Brand- och Livförsäkringsbolags gamla försäkringsarkiv. Vinarkivet är perfekt för vinprovningar, middag för upp till 50 personer eller varför inte ett givande frukostseminarium i en annorlunda miljö.

 

Svit 506 är en svit på 79 m2 på 5:e våningen. Denna svit kan användas som konferenslokal med plats för 8 personer i styrelsesittning t.ex. vid mindre möten eller ledningsgruppssammanträden. Från denna svit har ni fin utsikt över Göteborg.

 

Se mer biler här!

Nyhetsarkiv

Senaste nyheterna