Väderöarnas Värdshus

Att konferera på Väderöarna är att ge ert möte en extra dimension. Endast 25 minuters båtfärd från Fjällbacka är ni på Väderöarna. Genom att komma bort och byta arbetsmiljö banar niväg för en stark sammanhållning och kreativa resultat. Med avskildheten och det lilla formatet kommer också ökad fokus på det arbete ni är här för att göra.

 

Väderöarna är ständigt tillgängligt, vår, sommar, höst och vinter. Alla årstider har sin charm, och de kala klipporna som stått emot så många stormar skänker lugn till stressade själar. Väl vid arbetsbordet konfererar ni ostört och umgås om vartannat. Finns det tid för pauser kan ni strosa runt ön, ett måste är också en tur upp till utkiken.

 

När konferensarbetet väl är över ges det tillfälle att ta härliga bad i tunna och bastu och kanske ett dopp i havet? Sedan väntar en härlig måltid i värdshusets ombonade matsal. Kanske somnar du invaggad av ljudet från ett brusande hav, och vaknar utvilad nästa dag till doften av nybakat bröd.

 

Väderöarnas Värdshus har 11 rum, några 2-bädds och några flerbädds, sammanlagt runt 28 bäddar - beror lite på hur väl man känner varandra, några kojer passar ibland för en och ibland för två...
Alla rum är olika och nästan alla har havsutsikt åt något håll - sängarna är bäddade med manglade lakan och välkomnande efter en lång dag vid havet, och alldeles medvetet saknar rummen både klocka och radio/TV. Toaletter och duschar finner man nära till hands i gemensamma utrymmen, husets vedeldade bastu går varm på eftermiddagarna och hela vinterhalvåret eldar de även i badtunnorna, alltid fyllda med färskt havsvatten.


Köket följer havets, vädrets och årstidernas växlingar och på Väderöarna står havet som huvudleverantör av råvarorna. Köket är litet och personligt färgat av de duktiga kockarna, som gärna använder sig av egen skörd från trädgård och skog i matlagningen.

 

Lunchen består vanligen av en varmrätt som de serverar vid bordet, följt av kaffe och en liten kaka.

 

På kvällarna har de oftast en fast meny med tre rätter, på sommaren en lite större a la carte. Mot förbeställning kan ni smaka och lära mer om ostron, och under hummersäsongen kan ni delta i vårt hummerfiske och själv vara med och koka hummern som sedan serveras på kvällen.

Under advent och jul bjuder de i sitt julpyntade hus en alldeles speciell julmeny, där sill, lax och annat som kan simma ersätter skinkan och köttbullarna.

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheterna