Visning - Marstrands Havshotell

Endast 45 minuter från Göteborg ligger Marstrands Havshotell, belägen på Koön –  på ”rätt sida”. Hotellet har runt 100 parkeringsplatser precis utanför, så vi hade inga problem att hitta parkering.

Så fort vi kom in i lobbyn och restaurangen såg vi den fantastiskt fina utsikten över Marstrand tvärs över vattnet!

Vi började vår visning uppe på översta våningen - hotellets festvåning. Vinden hette en lokal som har den absolut bästa utsikten – givetvis över Marstrand och fästningen – och lite till. Här kan man avnjuta middagar och andra tillställningar! Vårens, sensommarens och höstens måsten för kickoffs!

Havshotellet har sex konferensrum, två grupprum och en kongresshall med upp till 238 sittande. Alla konferensrummen tar sina namn från olika platser på Koön, som Arvidsvik, Hedvigsholmen, Albrektsund, Smörsund, Björnängen, och Mittsund.


Blå Salen är en kongresshall som plats för upp till 238 personer sittande. Dessutom är läktaren utrustad så att den kan skjutas undan, en så kallad gradängläktare, vilket gör att Blå Salen med fördel kan användas som utställningshall. 

Efter konferensvisiten gick vi vidare till logirummen. Alla 99 rum är rymliga och moderna, med hotellets egna tvål i badrummen (som luktar så gott)!

 

Längst ner i hotellet har vi spa avdelningen. I nästan alla spa paket ingår Marstrands Havskur som är en alldeles speciell upplevelse där du får stifta bekantskap med alla bassänger och bastur i sällskap med produkter från havet. I upplevelsen ingår t.ex. avrivning med äkta havssalt, tvagning med tång och rofylld avkoppling i växthuset på taket. I andra paket ingår någon eller några av våra njutningsfulla spa behandlingar. Du får alltid låna badrock, handduk och tofflor. Badkläder tar du med dig.

  

Och restaurangen… också den med utsikt över Marstrand. Vilken god mat! Svenska smaker och råvaror med en långtgående ambition att köpa lokalt när det finns tillgång. Att fisk och skaldjur dominerar kanske inte kommer som en överraskning men hotellet bjuder på något för alla gommar. På uteserveringen är det inte bara utsikten som bländar utan även kvällssolen.

Tips! Ett måste är att beställa musseltrallriken!

 

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheterna